Heidi Moen Wesche, rådsleder i Rissa Kraftlag, avviser kritikken om manglende demokrati i prosessen om å omdanne selskapet til en stiftelse, og hevder at engasjementet og demokratiet aldri har vært større.
Wesche tar til orde mot kritikerne som har hevdet at prosessen med å omdanne Rissa Kraftlag mangler demokratisk legitimitet.
– Det har aldri vært flere på et valgmøte enn da vi valgte det siste rådet. Kritikken er meget urettferdig. Rådet har aldri vært mer engasjert eller hatt flere benkeforslag, forklarer Wesche.
Hun fremhever at store motsetninger i rådet faktisk er en styrke, da det bidrar til bedre og mer gjennomtenkte løsninger.
– Vi har mange forskjellige meninger i rådet, og det er viktig. Jeg er i utgangspunktet laget slik at jeg tror at folk vil det beste! Derfor er det også rart å høre at noen mistror ledelsen i kraftlaget, forklarer Wesche, og legger til at hun tror at alle innerst inne vil det som til det beste for selskapet.
Hun har brukt mye tid på å sette seg inn i sakens kompleksitet og de ulike alternativene for selskapets fremtid. Wesche peker på at samvirkeloven har begrensninger som ikke lenger passer med hvordan moderne selskaper drives, noe som har drevet behovet for omdanning.
Wesche mener en stiftelse vil bedre tjene selskapets og lokalsamfunnets interesser.
– Gjennom årene har selskapet utviklet seg med flere forretningsområder, og da er det ikke enkelt å følge loven i samvirkeloven! Det var helt riktig at kraftlaget startet som samvirke, men nå må vi tenke på hvordan vi skal ta selskapet inn i fremtiden. Dette må man forstå og lese seg opp på, sier hun.
Selv var hun skeptisk i starten.
– Det er omfattende, og det tok litt tid før jeg skjønte hva det dreide seg om. Men det må være klinkende klart at kraftlaget må være livskraftig og viktig arbeidsplass i kommunen.
Som en engasjert innbygger og bankansatt, kjenner Wesche godt til Rissa Kraftlags betydning for lokalmiljøet.
– Rissa Kraftlag er utrolig viktig som arbeidsplass her. Jeg har barn som er aktive i idrettslag som har vært heldige nok til å få støtte fra Kraftlaget.
Hun legger vekt på at stiftelsen vil fortsette å støtte lokale lag og organisasjoner.
Wesche avslutter med en oppfordring til alle i lokalsamfunnet om å delta i diskusjonen og de kommende møtene.
– Det er utrolig viktig at de som ikke er like engasjert, og som tenker som meg og mange, at alt ledelsen faktisk vil det beste for selskapet, sier Wesche.
Hun håper at møtene vil reflektere selskapets demokratiske verdier og tillate alle stemmer å bli hørt.
Bli med på eiermøtet den 11. Mars!
Påmelding nyhetsbrev
Vi er her om du lurer på noe.