Dogi IKT blir Braathe As

Publisert: 4. oktober 2022

– En strategisk viktig utvidelse for å styrke vår nasjonale tilstedeværelse
– Med oppkjøpet får Braathe raskt økt kapasiteten i Midt-Norge og tilførsel av nye spennende avtalekunder
– Braathe er rigget for å styrke og bygge videre på DOGI IKT sin kundebase – og også kunne tilby et mer komplett tjenestespekter til både nye og gamle kunder i regionen

Les mer på Braathe Blogg.
 
Braathe AS (tidl. Braathe Gruppen AS), etablerer seg nå i Midt-Norge gjennom kjøp av selskapet Dogi IKT AS. Dogi IKT er et veletablert IT-selskap med sterkt fotfeste på Fosen og i Trondheimsregionen. Med stabile kundeforhold og god kjennskap til regionen er de en strategisk viktig utvidelse for å styrke Braathes nasjonale tilstedeværelse. Selskapet har 3 ansatte og en omsetning på 7,3 millioner i 2021.
 
«Dette var en god match når muligheten dukket opp. – Vi har på kort tid fått et solid fotfeste i Nord-Norge med kontorer i Tromsø, Bodø, Mo i Rana og Harstad, men vi har manglet lokal tilstedeværelse i Trøndelag. Derfor ble dette en strategisk viktig utvidelse nordover for å styrke oss som nasjonal IT-leverandør.», sier Tron Braathe, Administrerende direktør i Braathe AS.
 
Oppkjøpet styrker selskapets kapasitet og kompetanse på Microsoft-tjenester og andre sky- og driftstjenester. Disse tjenestene er i sterk vekst i alle bransjer og etterspørselen i markedet er stor. Braathe utvider på denne måten sitt tjenestetilbud og sin tilstedeværelse i Midt-Norge. Med Dogi IKT på laget blir vi en aktør med etablerte relasjoner som vil jobbe videre for å styrke eksisterende kundeforhold og bygge nye i regionen. Vi kaller det bekymringsfri IT.
 
Vegard Mandal, som blir med videre på reisen med Braathe AS, ser frem til å ta fatt på veien videre. «Etter noen veldig fine år under Rissa Kraftlag, ruster vi nå opp for videre vekst både i Fosenregionen og Midt-Norge ellers. Vi er strålende fornøyde med å ha blitt en del av et selskap som over mange år har bevist at de leverer tjenester på høyt nivå, og føler oss sikre på at dette gir best mulig forutsetninger både for ansatte og kunder av Dogi IKT i tiden fremover.»
 
Dagens eier, Rissa kraftlag SA, er stolt av å ha vært med på og av de ansatte som har greid å bygge opp den posisjonen Dogi har i markedet på Fosen og omegn. Styreleder i Rissa kraftlag, Marvin Wiseth, sier dette er helt i tråd med Kraftlagets visjon om å være en generator i lokalsamfunnet. Gjennom Dogi har vi bidratt til å skape lokale kompetansearbeidsplasser og gode tjenester til det lokale næringslivet. IT er i dag selve nerven i de aller fleste bedriftene og Braathe er en solid partner for å ta stafettpinnen videre. Vi gleder oss til å følge utviklingen videre.
 
Etter oppkjøpet vil Braathe ha 185 ansatte, omsette for 500 millioner og ha kontorlokasjoner i Rygge, Oslo, Tromsø, Bodø, Mo i Rana, Harstad, Skien, Kongsberg, Gran og Rissa i Trøndelag.
 
Overtakelse av virksomheten ble gjennomført den 03.10.2022 og alle ansatte følger virksomheten videre.
 
For mer informasjon, kontakt:
Vegard Mandal, Daglig leder, DOGI IKT AS, telefon 958 62 771. 
Per-Arne Sæther, Konsernsjef Rissa Kraftlag, telefon 917 05 215
Tron Braathe, Administrerende direktør, Braathe AS, telefon 908 48 200
 
Om Braathe AS:
Braathe er en innovativ, smidig og fremoverlent teknologileverandør med visjon om å levere en bekymringsfri IT-hverdag. Selskapet har siden 1989 levert IT-infrastruktur, konsulent-, drifts- og nettskytjenester til norske virksomheter. Les mer om selskapet på braathe.no.
 
Om Dogi IKT AS
Dogi IKT er Fosens største leverandør av IT-tjenester og hoster og drifter servere, applikasjoner og klienter. Et moderne servermiljø er kjernen i virksomheten, og består i dag av over 100 virtuelle servere. Selskapet ble etablert i 2003 og har i dag en omsetning på vel 7 millioner, 3 ansatte og hovedkontor i Rissa i Indre Fosen kommune. Rissa Kraftlag har vært eier i Dogi IKT siden 2013.
 

Del innlegg:

Vi er her om du lurer på noe.