Hva har RK med Bocuse d`Or Norge å gjøre?

Publisert: 24. januar 2023

Ikke så enkelt å se sammenhengen mellom Bocuse d`Or og Rissa Kraftlag, men sannelig har vi en finger med i spillet der også.

Når landslaget forberedte seg til å delta på Bocuse d`Or i Lyon var de på Thon Hotel ved Gardermoen. Bocuse d`Or er verdensmesterskap i kokkekunst. Og det er ikke for hvem som helst å få stille der, alle kokkene som er med har vært gjennom et nasjonalt uttak i sitt hjemland og deretter hevdet seg blant de ti beste i Europamesterskapet hvor det er 20 deltagere. I verdensfinalen møtes 24 av verdens beste kokker.

I denne verdensfinalen ble Norge sølvvinnere i går! Tenk det! Og med på laget var Rissa Kraftlag.

«E dem så flenk te å lag mat på kraftlaget?» tenker du kanskje? Det kan vi vel ikke helt påberope oss, men at vi har elektrikere som er i verdensklasse kan vi jo skryte av.

I oppkjøringen til verdenskonkurransen i matlaging i Lyon øvde det norske kokkelandslaget ved Thon Hotel ved Gardermoen. De ønsket seg tilpasninger på kjøkkenet de øvde på, og deler av dette kjøkkenet tok de faktisk med seg når de reiste til Lyon. Det er dette kjøkkenet, og tilpasninger som gjør at vi i Rissa Kraftlag kommer inn i bildet!

Klart landslaget ønsker seg ekspertise på alle felt når man deltar på en sånn konkurranse, og hva er vel bedre enn å spørre en litt sindig og dyktig leksværing om hjelp. Vår egen Arnt Kristian Sundset ble hentet inn og gjorde justeringer på kjøkkenet. Det ble gjort tilpasninger omkring strømuttak på kjøkkenbenker og arbeidsområder. Arnt Kristian utvidet med flere strømuttak, forlenget og forkortet tilkoblingsledninger på flyttbart utstyr. Tilpasset støpsel på kokkelandslagets utstyr slik at det skulle passe fransk standard, og tilordnet festeanordninger for bevegelige stikkontaker på kjøkkenbenkene og arbeidsområder m.m

Foto: Kopilot AS/Linda Wiken

Det er vel ikke til å stikke under en stol at vi er en smule kry over vår «deltagelse» i Bocuse d`Or og vi ønsker med dette å gratulere landslaget med formidabel innsats og resultat!

Arnt Kristian Sundset

Del innlegg:

Vi er her om du lurer på noe.