Kobbernettet legges ned

Publisert: 9. januar 2019

Kobbernettet fases ut – Ingen grunn til å vente med å bestille fiber!

Nå som kobberenettet fases ut kan mobildatapakker bli eneste alternativ for dem som ikke har fiber installert i sitt hjem. Det er mange som ikke har tilbud om fibertilknytning, men det finnes også noen som har tilbud men som har sittet på gjerdet fordi de har en internettlinje på kobbernettet i form av xDSL. Nå tyder mye på at de ikke kan bli sittende på gjerdet lenger

Slutt på internett og telefon via kobbernettet

Fasttelefonens tid nærmer seg slutten , for nå starter Telenor aktivt med utfasing av kobbernettet og i deler av landet skal 3G nettet skrus av i følge Aftenposten (12.06.18). Opprinnelig kunngjorde Telenor at kobbernettet skulle legges ned for 6 år siden, men da var ikke alternativene gode nok for alle. Det er de nå, skriver Nettavisen.

» Telenor kan ikke fortsette å reparere kobbernettet. Moderne teknologi må ta over. «

Bjørn Amundsen, Dekningsdirektør Telenor

Mange av tettstedene på Fosen har tilgang på høyhastighets bredbånd i form av fiber. De aller fleste som bor i områdene hvor vi i Rissa Kraftlag leverer fiber har valgt å koble seg på fibernettet. Noen har ventet med å ta investeringen med koble seg på fiber, mye på grunn av at de har et alternativ i form av bredbånd levert på kobbernettet. Det blir det altså nå slutt på. For enkelte i sentrumsnære områder i Rissa, Stadsbygd og Vanvikan kan det være at du har fått gravd fiber inn til huset, og bare kan legge inn bestilling. 

De som bor i områder hvor det ikke tilbys fiber, kan risikere at mobildatapakker blir deres eneste alternativ for å få tilgang på internett. For at dette skal bli en akseptabel løsning er man avhengige av at prisene på disse pakkene blir lave nok og leveres uten mengde-begrensning. Hvis ikke vil vi oppleve et digitalt skille mellom bygd og by. Derfor er det viktig at befolkningen i områder hvor det vurderes fiberutbygging engasjerer seg og mobiliserer for å få fiber til bygda, gammel som ung.

Kommunene på Fosen, Fylket og lokale fiberutbyggere har samarbeidet godt slik at man på Fosen kan tilby fiber til en relativt stor andel av befolkningen sammenlignet med andre steder i landet, til tross for utfordrende geografi og spredt befolkning.

For at så mange som mulig skal få tilbud om fiber er det viktig med lokalt engasjement og politisk vilje og handling.

Ta gjerne kontakt med oss i form av kontaktskjemaet under dersom du lurer på noe angående fiber. Det gjelder både dersom du ønsker å bestille, men også dersom du bare har generelle spørsmål om fiberutbygging. 

Del innlegg: