Tøft med kontraster i Sør-Modalen!

Publisert: 6. august 2019

På vårparten kjørte vi ut for å ta noen bilder i et nytt hus der vi hadde hatt den elektriske installasjonen.

Det unge paret Erlend Bjørnerås og Ingrid Landsem har valgt å sette seg opp en stor enebolig på hjemstedet til Erlend i Sør-Modalen. Erlend er tømrer hos LG-Bygg og har selv gjort det meste av jobben med å bygge huset, men jobben med alt elektrisk fikk vi i Rissa Kraftlag. Siden Erlend har gjort mye av jobben selv på fritida i tillegg til full jobb, så har byggeprosjektet pågått over lengre tid. Dette har krevd god kommunikasjon og vår elektriker Øyvind Kvitland har hatt mange turer til Sør-Modalen i byggeperioden.

Det elektriske anlegget ble prosjektert av vår prosjektleder Jon Olav Vårheim som har lang erfaring med prosjektering av bygg. Han kan blant annet beregne lysmengde for å optimalisere antall spotter og kan komme med praktiske tips til plassering av stikkontakter.

Erlend og Ingrid har valgt flotte løsninger og en del mørke materialer som skaper fine kontraster. Når man velger å bruke mørke materialer er det pent at også de elektriske komponentene følger samme stilen. Det er gjerne ikke de som bør skille seg ut i form av kontraster!

Under har vi samlet noen bilder for å vise noen av løsningene som er brukt i huset.

Elektriker Øyvind Kvitland gratulerer Erlend med nytt hus og takker for god kommunikasjon underveis i prosessen
Bryterne og stikkontaktene fra Elko Plus matcher fargen i peisinnsatsen.
Lysene styres enkelt i App. Har kan man skru av og på lys, styre til ønsket dimming og lage forskjellige programmer for flere settinger. For eksempel, hjemme-bortefunksjoner.

Utstrakt bruk av spotter gir god lyssetting og fin stemning i rommet. Vår erfarne prosjektleder Jon Olav Vårheim regner ut anbefalt lysmengde og kommer med forslag på antall spotter og plassering, basert på utregningene.

Legg merke til stikkontaktene som er gjemt under benkeplata (til venstre) og på sorte fliser (til høyre). Diskrè utforming som gir muligheter til å koble til ladere, vaffeljern, kjøkkenmaskin osv.

Badet i 2. etasje får inn mye lys og dette pyntes opp med et flott taklys (til venstre). Badet i 1. etasje har mindre lysinnslipp, og valget av mørke fliser og rett plassering av spotter gir et varmt uttrykk på badet.

Det unge paret Erlend Bjørnerås og Ingrid Landsem har satt opp et stort og flott hus med utsikt over hele Sør-Modalen.

Under kan du se flere bilder fra prosjektet.

Del innlegg:

Vi er her om du lurer på noe.