- Vi stoler på at det blir tatt riktig avgjørelse!

Ansatte og tillitsvalgte i Rissa kraftlag har tiltro til at styret og ledelsen tar avgjørelser som er til det beste for kraftlagets fremtid, og er samtidig lei av svartmalingen i sosiale medier.

Omstillingen fra samvirke til stiftelse diskuteres aktivt i Rissa Kraftlag og i nærmiljøet, og ikke minst på sosiale medier. Janne Myran, med 30 års fartstid i kraftlaget og stilling som fagleder for energi, er en av de som har fulgt saken.

– Våre tillitsvalgte har også vært involvert i prosessen, deltatt på rådsmøter og styremøter der eiersaken har vært et tema, sier Janne.

Mye informasjon!

Siden saken er teknisk og vanskelig, forstår de ansatte viktigheten av en ryddig prosess.

– Det har vært mye informasjon tilgjengelig både internt og eksternt, og vi føler saken har vært godt opplyst, forteller Janne. Vi har full forståelse for at det finnes både støtte og motstand mot omgjøring til stiftelse, men det er viktig med en balansert og konstruktiv debatt.

Misinformasjon på sosiale medier har vært en utfordring, noe som bekymrer de ansatte.

– Noen går altfor langt i å svartmale situasjonen. Vi må ha en balanse mellom kritikk og relevant innhold. Og vi er ikke interesserte i at folk ilegger oss meninger vi ikke har. Noen ganger blir debatten der ute for ensidig, og det skaper unødvendig usikkerhet.

Fremdeles støtte

Støtten til lokalsamfunnet har alltid vært en hjørnestein i kraftlagets virksomhet, og de ansatte tror at dette vil fortsette under en stiftelsesform.

– Vi har alltid gitt tilbake til lokalsamfunnet gjennom støtte til lag og organisasjoner. Dette vil en stiftelse også kunne gjøre. Faktisk er en stiftelse meget godt egnet til akkurat det, mener Janne.

Sonja Alseth, har arbeidet i Rissa Kraftlag i 8 år og er tillitsvalgt for montørene. Jan Erik Sundland, er avdelingsleder på fiber og har jobbet i 10 år i Rissa Kraftlag, de to er klare på at avgjørelsen om omgjøringen bør være demokratisk og basert på opplyst grunnlag.

– Alle står fritt til å stemme som de ønsker, og vi skal ikke legge noen føringer for alle de ansatte, sier de.

Alle må ha et åpent sinn

Tilliten til ledelsen er tydelig, og de ansatte ønsker å sikre at prosessen forblir åpen og rettferdig.

– Dette er vår arbeidsplass, og vi har ingen grunn til å tro at ledelsen har en skjult agenda. Det ville vært dumt å ødelegge sin egen arbeidsplass, så vi stoler på at de tar disse vurderingene på alvor, sier Jan Erik.

Han legger til at kompleksiteten i saken har nødvendiggjort innhenting av ekspertise fra revisorer og advokater, noe som har styrket tilliten til prosessen blant de ansatte. De ansatte håper at alle andelseiere nærmer seg den kommende beslutningen med et åpent sinn og basert på fakta, og ikke lar seg påvirke av den til tider intense debatten på sosiale medier.

– Det er viktig at alle får stemme basert på en opplyst forståelse av saken. Vi ønsker det beste for både selskapet og lokalsamfunnet, og vi tror at dette også kan oppnås gjennom den foreslåtte omdannelsen til en stiftelse, avslutter Myran, med et håp om at selskapet kan fortsette å være en bærebjelke i lokalsamfunnet.

Vi er her om du lurer på noe.